Az Állami Számvevőszék kivéreztetné a Momentumot és a Párbeszédet

  • narancs.hu
  • 2018. október 4.

Belpol

Kezdeményezte az állami támogatás felfüggesztését.

A szervezet saját honlapján közölte, hogy a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Momentum Mozgalom központi költségvetésből járó állami támogatásának blokkolását kezdeményezte.

Az indok: a két szervezet nem biztosította az ellenőrzés feltételeit, a székhelyeiken nem voltak elérhetőek.

Az Állami Számvevőszék felszólította a pártvezetőket, hogy biztosítsák a megfelelő elérhetőséget a törvényi előírásoknak megfelelően, erről 15 napon belül írásban kell tájékoztatást adniuk. Ebben az esetben újra megindulhat az állami támogatás folyósítása.

A Párbeszéd közleménnyel reagált a hírre: állításuk szerint van székhelyük és postafiókjuk, de az új székhely bejegyzése folyamatban van. „A Párbeszédnek van hivatalos székhelye és postafiókja. A párt az év elején költözött, de mindig minden adatot időben elküldött a törvényszéknek és az illetékes hatóságoknak, az új székhely bejegyzése folyamatban van. A Párbeszéd eddig és a jövőben is áll az Állami Számvevőszék rendelkezésére és bemutat minden kért adatot.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?