Novák Katalin: Szükség van a nőkre a politikában
Screenshot_2019-11-07_at_19.49.15.png

Novák Katalin: Szükség van a nőkre a politikában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. november 7.

Belpol

Történelmi elemzést adott az államtitkár.

Az EMMI államtitkára azt mondta, hogy amikor a görög városállamokban elkezdtek politikával foglalkozni, akkor még elsősorban honvédelemről, államügyekről, gazdasági kérdésekről volt szó, szociális kérdésekről és egészségügyről azonban alig, ezek szinte kizárólag családon belüli témák voltak, és így a nők hatáskörébe tartoztak.

Mára azonban ez megváltozott, a politika az élet legtöbb területére hatással van, nem jó, ha ebből kimaradnak a nők, akik ráadásul másképp közelítenek meg problémákat, sokszor empatikusabbak is, emelte ki Novák Katalin. A nőknek is van helyük benne a politikában, emelte ki. A család- és ifjúságügyért felelős (család- és ifjúságügyekért felelős!) államtitkár csütörtökön a TEDx Dunapart konferenciáján beszélgetett Böszörményi Nagy Gergővel, a Design Terminál vezetőjével.

Novák felhívta arra a figyelmet, hogy vigyázni kell, nehogy egy nő – bekerülve a politikába – elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.

Az államtitkár egy rövid videót is kiposztolt a Facebookra, melyben élete egyik legjobb döntésének nevezi, hogy „férjhez ment a férjéhez“ és hogy vállt három gyereket a férjével. Novák saját bevallása szerint ő maga is sokszor elbukik, de mindig feláll és újrakezdi.

Frissítés

Elismerjük, hogy a cikkünk eredetileg egy félrevezető és -érthető címmel jelent meg.

Olvasóinktól és az érintettől elnézést kérünk.

Figyelmébe ajánljuk