Újabb botrányos döntését vonja vissza Horváth Csaba

  • narancs.hu
  • 2019. november 7.

Belpol

Zugló polgármestere az önkormányzati döntések átláthatatlanságának növelése után gyanús parkolási ügyletet is tervezett.

Alig egy hónapja Zugló polgármestere, Horváth Csaba megint kellemetlen visszalépésre kényszerül. Ezúttal egy parkolási előterjesztést szavaztatott volna meg Zugló képviselő-testületével, amiben Kupper András, egykori fideszes politikus is érintett.

Az ő cégével kötött volna szerződést újabb négy évre Horváth. A terv kudarcba fulladt, az ötlet elég nagy botrányt kavart, ugyanis Kupper Andrást korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt ítélte el a bíróság. A fővárosi parkolás ikonikus figurájának cégei pártokon és kerületeken átívelő hálózatot alkottak, terjeszkedésüknek csak a Fidesz 2010-es törvénymódosításai szabtak gátat. Erzsébetvárost és Ferencvárost viszont továbbra is sikerült megtartaniuk.

Így csak arról szavaznak csütörtökön, hogy Zugló csatlakozzon-e az egységes fővárosi parkolórendszerhez, tovább a parkoló automaták be legyenek-e kötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerébe.

Horváth Csaba

Horváth Csaba

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A parkolási szerződés kérdése egyelőre nincs napirenden, de lakossági konzultációt kezdeményeznek az ügyben. Már tudni, hogy a Demokratikus Koalíció biztosan nem szavazta volna meg a kezdeményezést, ezt előre jelezték, szerintük az ügyben csak a zuglói polgárok álláspontjának ismeretében szabad döntést hozni. Úgy tudni, a Momentum is ezen a véleményen van.

Horváth Csabának nem ez volt az első kínos lépése polgármestersége rövid ideje alatt. A képviselőtestület első, október 28-i ülésére már egy olyan előterjesztést nyújtott be, amivel még tovább növelte volna a kerületi ügyek átláthatatlanságát - írta pár napja Átlátszó. Ám végül ezt is visszavonta, miután kisebb botrány lett belőle.

Figyelmébe ajánljuk