Az ÁSZ megvizsgálja a Fidesz–KDNP pénzügyeit

  • narancs.hu
  • 2018. július 3.

Belpol

Nyilván mindent rendben találnak majd.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkezdi a kormánypártok 2016–2017. évi gazdálkodásának vizsgálatát – írja az MTI. Az ÁSZ korábban sorra büntette meg az ellenzéki pártokat több millió forintra. A legmagasabb büntetést a Jobbik kapta, 331 millió forintot kell fizetnie.

Júliustól törlesztheti a Jobbik az ÁSZ-büntetést

331 millió forintot kell visszafizetniük. Júliusban kezdik csökkenteni azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott támogatást állapított meg. A Magyar Államkincstár (MÁK) hétfőn átadja az adóhivatalnak a tiltott támogatást elfogadó pártokkal szembeni követelést – adta hírül az MTI.

A Fidesz–KDNP 2014–2015 közötti időszaka vonatkozó ellenőrzése tavaly nyáron zárult le, amely során – kétség sem fér hozzá, hogy lelkiismeretesen és alaposan – megvizsgálták, hogy a párt által közzétett pénzügyi kimutatások megfeleltek-e a törvényi előírásoknak, és azt is, hogy a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi, illetve belső előírásokat, valamint a működésükhöz szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használtak-e fel. A vizsgálat eredménye szerint minden a törvényeknek megfelelően történt, és valószínűleg a mostani ellenőrzés is arra jut majd, hogy a Fidesz az egyetlen párt, amely betartja a törvényt.

Figyelmébe ajánljuk