Az egészségügy mellett a köznevelés is Pintér Sándorhoz kerülhet

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Belpol

Ez olvasható ki a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat egyik indoklásából.

A Nemzeti Védelmi Szolgálatról szóló egyik cikkelytervezetből lehet kiolvasni, hogy Pintér Sándor belügyminiszterhez kerül a közoktatás. – vette észre a hvg.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megszűnt, az alá tartozó területeket szétosztották, a hvg által kiszúrt tervezetben pedig az szerepel, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hatásköre a belügyminiszter által irányított ágazatok közül – a kormányzati szolgálati jogviszonyban állók kivételével – a köznevelési és a szociális intézményekre nem terjed ki. Ebből közvetetten ugyan, de az derül ki, hogy a közoktatás valóban a belügy alá sorolódik be.

Korábban arról lapunk adott hírt, hogy a Belügyminisztérium alá kerülhet az egészségügyi tárca is. 

Bár a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslatban ilyen közvetett bizonyítékot nem lehet találni, az szerepel a szövegben, hogy az NVSZ ellenőrzi az egészségügyben dolgozókat is, de ebben nincs újdonság, már most is ők "vadásznak" a hálapénzt elfogadó orvosokra. A hvg.hu szerint azonban árulkodó jel lehet, hogy az új kormányból kimaradt miniszter, Kásler Miklós közös képet posztolt Pintér Sándorral.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.