Az EU hivatalosan is felszólította Magyarországot a diszkriminatív benzinárstop miatt

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Belpol

Thierry Breton, az Európai Unió belső piacért felelős biztosa küldött levelet a kormánynak.

Thierry Breton, az EU ipari vezetője szerdán felszólította Magyarországot, hogy függessze fel a külföldi rendszámú járművekkel szembeni diszkriminatív üzemanyagárakat. Ha nem teszi, kötelettségszegési eljárást kockáztat - derül ki az Európai Bizottság Reuters által ismertetett leveléből.

 

Breton szerint a magyar kormány intézkedése miatt a más uniós országokból származó rendszámmal rendelkező járműveknek 50-60%-kal többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a magyar rendszámmal rendelkező járműveknek.  Ez  közvetett diszkriminációnak minősül és ellentétes az uniós szabályokkal.

A levélben Breton Palkovicsot arra kérte, hogy indokolja meg az említett intézkedéseket, amelyek az uniós jog megsértésének minősülhetnek, emellett kári azt is, hogy függesszék fel a zintézkedést, mindaddig, amíg nem biztosított az uniós joggal való összhang. Breton azt is kifejtette, hogy az Európai Bizottság fenntartja magának a jogot arra, hogy azonnali eljárást indítson Magyarország ellen, amely jogi lépésekhez és pénzbírságokhoz vezethet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk