Az EU jogérvényesülésért felelős biztosa szerint Magyarországon egyértelmű a szexuális orientáció alapján történő diszkrimináció

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 12.

Belpol

Didier Reynders értékelte látogatását.

Magyarországon egyértelműen érzékelhető azoknak az embereknek a diszkriminációja, akiknek eltérő a szexuális orientációjuk - jelentette ki az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján.

A hvg.hu beszámolója hozzátette, hogy Reynders  arról is beszélt, hogy céljuk hogy kialakuljon egy jogállami kultúra Európában, és ha más nem, idővel kérdőre lehessen vonni az olyan törvényeket, mint a magyarországi civiltörvény, az egyetemi átalakítás, vagy éppen a melegellenes gyermekvédelmi törvények.

Utóbbit nemcsak diszkriminatívnak tartja, hanem kihangsúlyozta, hogy szembemegy a különböző sajtótermékek terjesztési szabadságáról szóló EU-s törvénykezéssel is.

A biztos szerdától péntekig tartózkodott Magyarországon. Látogatásán a bizottság 2021. évi jogállamisági jelentésének megállapításairól folytatott párbeszédet a törvényhozás, a kormány, a bíróságok és a civil szféra képviselőivel.

Didier Reynders közölte, az igazságszolgáltatási rendszer működését, a korrupciót, a média helyzetét, valamint a fékeket és ellensúlyokat vizsgálják.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk