Az MTI egyszerűen kihagyta, mit mond Krausz Ferenc a pedagógusokról

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Belpol

A friss Nobel-díjas pénteken három interjúban is elmondta, hogy vissza kell állítani a szakma becsületét.

Többek közt Fideszhez maximálisan lojális HírTV-ben és a szintén hasonló pályán mozgó köztévében is adott interjút pénteken Krausz Ferenc. A friss Nobel-díjas fizikus munkájának tévékompatibilis bemutatása után a tudós kitért arra is, hogy nagyon fontosak voltak számára a tanárai, és aggódik a tanárok megbecsülése miatt. 

„Óriási a jelentősége annak, hogy ilyen kiváló tanáraink a jövőben is legyenek, és ennek megfelelően óriási a jelentősége annak is, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani”

– mondta Krausz, aki később az Infórádiónak adott interjújában már egyértelműbben üzent: „Ezért is szeretnék apellálni mindenféle módon a politikai döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a tanári szakma becsülete minél gyorsabban helyreálljon Magyarországon, mert ha a jövőben nem lesznek Kiss tanár urak, Láng tanár urak meg Vermes tanár urak, akkor nem lesznek magyar Nobel-díjasok sem, és ez még valószínűleg a legkisebb baj.

 
Krausz Ferenc az M5 műsorában
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Ezek után az M5 Ez itt a kérdés című műsorába ült be a Németországban élő tudós, ahol újra jelezte, mennyire aggasztja a magyarországi tanárhelyzet, ezt a 444 szúrta ki: „Vannak Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink, Vermes tanár bácsijaink. Hogy ők hogyan keletkeznek, ahhoz én már nem értek, de talán ezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy rendkívüli aggodalommal figyelem a magyarországi tanári szakma jelenlegi megbecsültségét és itt a tévén keresztül is szeretnék apellálni a döntéshozókra, hogy tegyenek meg mindent, amit a lehetőségek megengednek annak érdekében, hogy ennek a szakmának a becsülete helyre álljon minél gyorsabban. Ugyanis ha ez nem sikerül, és nem lesznek a jövőben Kiss tanár bácsijaink, Láng tanár bácsijaink és Vermes tanár bácsijaink, akkor egészen biztosan nem lesznek Nobel-díjaink. És ez még a legkisebb baj."

Ahhoz, hogy az érintett politikusok és döntéshozók is értesülhessenek a kormánnyal amúgy nem különösebben ellenséges Nobel-díjas aggodalmairól, eddig az egész interjút meg kellett nézni, ugyanis a Magyar Távirati Iroda egyszerűen kihagyta az általunk is átvett bőséges összefoglalójából ezt a részt.

Az M5-ös beszélgetés ide kattintva nézhető meg, a tanárokról szóló rész 46:35-nél kezdődik.

borító: Balogh Zoltán / MTI

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk