Két főpolgármester-helyettesét is elveszítheti Karácsony Gergely

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Belpol

Kerpel-Fronious Gábor és Tüttő Kata is máshol indulna el a választáson júniusban.

Két helyettese nélkül indulhat újra Karácsony Gergely a főpolgármesteri posztért – tudta meg a Népszava. A momentumos Kerpel-Fronius Gábor társadalmi részvételért felelős főpolgármester-helyettes polgármester-jelöltként fut neki a jövő évi választásoknak, ráadásul az ellenzék számára mindig nehéznek számító V. kerületben. Az ő indulását jövő héten már be is jelenthetik.

A Momentum hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt, maga Kerpel-Fronius pedig annyit mondott, hogy csak a bejelentés után osztaná meg az ezzel kapcsolatos gondolatait.

Azt viszont egy másik főpolgármester-helyettes, az MSZP-s Tüttő Kata is megerősítette, hogy az MSZP EP-listavezetőjeként az Európai Unióban folytathatja. Hivatalos döntés még erről sincs, ugyanis nem indult el a döntési folyamat, viszont ezek szerint lassan az MSZP is beletörődhet, hogy az EP-választáson nem lesz közös lista. 

„Az EP-képviselőség főállás, így a főpolgármester-helyettességgel együtt nyilvánvalóan nem látható el. Ha az MSZP engem jelöl és mandátumot szerzek, akkor Brüsszelben folytatom” – válaszolta a Népszava kérdésére Tüttő Kata, aki 2002 óta tagja Fővárosi Közgyűlésnek.

Karácsony Gergely többi helyettese maradhat: a 2022-ben Gy. Németh Erzsébetet váltó Bősz Anett nem tervez polgármester-jelöltként indulni sehol, ahogy Kiss Ambrus sem.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk