Lázár államtitkára szerint 1828 betöltetlen állás van a MÁV-nál, de nincs szakemberhiány

  • narancs.hu
  • 2023. október 6.

Belpol

A kieső vonatok pótlása több mint 168 millió forintba került a társaságnak az év első felében.

A MÁV-nál 1828 betöltetlen állás volt 2023 nyár végén, a késések miatt 4,7 millió forintot kellett visszafizetni az utasoknak, a vonatok pótlása pedig több mint 168 millió forintba került az év első felében – derül ki Ágh János, az Építési és Közlekedési minisztérium államtitkárának válaszából, amit Balassa Péter jobbikos képviselő írásbeli kérdésére adott.

A Telex emlékeztetett, Balassa szeptemberben tett fel írásbeli kérdést Lázár Jánosnak a MÁV működési problémáival kapcsolatban, az építési és közlekedési miniszter helyett azonban a minisztérium államtitkára válaszolt. A Milyen gondokat okozhat a súlyos a szakemberhiány a MÁV-nál? című kérdésére adott válaszában Ágh leszögezte, hogy „a sajtóban megjelenő információk nem mindig találkoznak a valósággal”.

Az államtitkár szerint a MÁV-Volán csoportnál egyértelműen nincs általános szakemberhiány. 

Ágh János ugyanakkor elárulta, hogy a társaságnál 1828 betöltetlen állás volt 2023 nyár végén. Lázár minisztériumának államtitkára arra is kitért a válaszában, hogy 2023 első felében az egy vonatra eső késés átlagosan 6,1 perc volt a MÁV hálózatán. A járatkésések és járatkimaradások miatt visszatérítésként 4 710 545 forintot fizetett ki a MÁV-Volán csoport az idei év első felében, a kieső vonatok pótlása pedig kicsit több mint 168 millió forintba került június 31-ig.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk