Az MTVA-ban éjszakáztak az ellenzéki képviselők, nem engedték őket szóhoz jutni

  • narancs.hu
  • 2018.12.17 07:06

Belpol

A M1 közben nem számol be arról sem, hogy ellenzéki képviselők vannak az épületben.

A tegnapi esti tüntetés után 13 ellenzéki képviselő éjszakázott az MTVA Kuniginda utcai székházában, miután nem engedték nekik, hogy felolvassák a követeléseiket.

Az élő adást adó stúdió fegyveres biztonsági őrök védik, Szél Bernadették reggeli bejelentkezésükben arról beszéltek, hogy dulakodás is volt a biztonsági őrökkel. Ezért Szanyi Tibor bejelentést tett a rendőrségen, hogy fegyveres biztonsági őrök korlátozzák a képviselőket szabad mozgásukban az épületben.

A köztévés híradóban ehhez képest egy szó sem volt arról, hogy ellenzéki képviselők vannak az épületben.

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.

Magyarország farhátra megy

  • A szerk.

A Farhát-kormány legújabb népélet-javító intézkedését rögzítő 06/2022. (01.14.) sz. korm. rend. szövege, s ez mindenképpen a dicsőségére válik, precízen kitér arra, hogy az a kereskedő, aki a rendelet valamely utasítását megszegi, milyen szankciókkal sújtható.