Az MTVA fideszes irányítója szerezte meg a Hollóházi Porcelángyárat

  • narancs.hu
  • 2020. január 27.

Belpol

Úgy tudni, Várhegyi Attila már be is mutatkozott.

Dolgozói állománygyűlést tartottak hétfőn Hollóházán, amelyen megjelent az új tulajdonos is. Mint kiderült, a Hollóházi Porcelángyárat működtető volt állami társaságot egy közismert, befolyásos fideszes háttérember, Szolnok egykori polgármestere, Várhegyi Attila vásárolta meg – írja a Szabad Pécs.

A lap úgy értesült, hogy az eredendően baranyai, Siklóson született, és korábban hűtlen kezelésért elítélt volt kulturális államtitkár és szolnoki expolgármester személyesen jelent meg az állománygyűlésen, és mondta el elképzeléseit a jövőt illetően.

A Szabad Pécs több forrása is megerősítette, hogy Várhegyi Attila volt a titokzatos vevő, aki az MNV Zrt. licitjén végül megszerezte a hollóházi manufaktúrát működtető, volt állami társaságot.

A lap úgy tudja, egyedüli konkrét ajánlattevő lehetett a liciten Várhegyi (vagy egy cége), így a kikiáltási áron, 175 millió forintért tudta megszerezni a patinás üzemet működtető céget.

A Szabad Pécs információi szerint már folyik is egyfajta kísérletezés az épületkerámia gyártás területén, azon belül is tetőcserép gyártásra vonatkozóan, ezzel akár jelentős piaci szegmens is fókuszba kerülhet a jövőben Hollóházán.

Figyelmébe ajánljuk