Törvényt módosít a kormány, hogy Győr új fideszes polgármestere kardiológus is maradhasson

  • narancs.hu
  • 2020. január 27.

Belpol

Dézsi Csaba András még a vasárnapi választás előtt ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy polgármestereként is praktizálhat. Jöhet a lex Dézsi.

Mint arról lapunk is beszámolt, a fideszes Dézsi Csaba András fölényesen nyert a vasárnapi időközi polgármester-választáson, a voksok 56,14 százalékát szerezte meg, 23 932 szavazatot kapott.

Dézsi orvosként dolgozik, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, kardiológus. Már amikor Kövér László házelnök videóban kampányolt mellette, akkor kiemelte, hogy nem kell félni, Dézsi nem fogja cserben hagyni a betegeit.

Mikor az ATV rákérdezett, ezt azt jelenti-e, hogy Dézsi a jövőben is folytatja orvosi munkáját. A politikus azt mondta: igen.

Az ATV értesülése szerint Dézsi még a vasárnapi választás előtt ígéretet kapott arra a Fidesztől, hogy polgármestereként is praktizálhat.

Ez azonban a hatályos jogszabályok szerint összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel, a törvény ugyanis úgymond tiltó listán említi az orvosokat, egészségügyi dolgozókat is.

Ez pedig csak azt jelentheti, hogy ahhoz, hogy a Fidesz tartsa a szavát, és Dézsi praktizálhasson, törvényt kell módosítani, amit már most lex Dézsiként emlegetnek.

Nem is olyan rég a 22 éves joghallgató helyettes államtitkár kinevezése miatt kellett törvényt módosítani. Így ez az újabb eset aligha fog gondot okozni.

Neked ajánljuk