Az MTVA megerősítette Bende Balázs távozását

  • narancs.hu
  • 2022. április 12.

Belpol

A közmédia közleményt adott ki az égető kérdésben. 

Távozik a közmédiától Bende Balázs műsorvezető – értesült a Magyar Hang. Az újság megkereste Bendét, érdeklődve, hogy valóban felmondott-e, és ha igen, akkor annak mi az oka, de csak annyit válaszolt, hogy ezzel keressék az MTVA sajtóosztályát.

Időközben közleményt adott ki a közmédia, amit a lapnak is elküldtek.

Ebben az áll:

Az M1 csatorna vezető szerkesztője a hétfői nap folyamán egészségügyi okokra hivatkozással adta be felmondását. Döntését a közmédia vezetősége sajnálattal tudomásul vette.

Bende Balázs az elmúlt években vált ismertté a közmédia külpolitikai újságírójaként, később az MTVA vezető szerkeztőjeként. Stílusa és a kormány melletti indulatos kiállásai nagy visszhangot keltettek, a sajtóban és a közösségi médiában pedig többnyire élcelődve írtak róla. Nem mellesleg néhány éve kiszivárgott az MTVA-tól egy hangfelvétel, melyen Bende arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és ezt vegyék figyelembe az anyagok készítése során. 

Valami azonban mégis csak történik a közmédiánál, ugyanis ma estére behívták vendégnek egy háromnegyed órás műsorba Márki-Zay Pétert, valamint Bencsik Gábor, a kormánypárti Demokrata című lap szerzője, a lap főszerkesztőjének, Bencsik Andrásnak a testvére nyilvánon tette szóvá a közmédia elfogultságát.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk