Az önkormányzatokat a teljes megsemmisülés fenyegeti

  • narancs.hu
  • 2018. január 15.

Belpol

LMP: „A közjó érvényre juttatásához megfizetett, megbecsült dolgozókra van szükség.”

Szél Bernadett parlamenti vitanapot kezdeményez a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) sztrájkköveteléseiről: az önkormányzati dolgozók megélhetéséről és az önkormányzatiság helyreállításáról.

Az LMP MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a közszolgálati feladatok színvonalas ellátásához, a közjó érvényre juttatásához megfizetett, megbecsült dolgozókra van szükség helyi, önkormányzati szinten is. Az önkormányzati hivatalban dolgozók ügye önmagán túlmutat: béreik alacsonyan tartása

az önkormányzati hivatalok kiürülését,

bezárását vonja maga után, ami pedig a vidéki települések halálos ítéletével ér fel. A források és a hatáskörök lassú, fokozatos elvonása után a képzett dolgozók nélkül maradt önkormányzatokat a teljes megsemmisülés fenyegeti.

false

 

Fotó: fortepan.hu

Az LMP szolidaritásáról biztosította a sztrájkolókat, a párt emlékeztet arra is, ők nyújtották be a köztisztviselői illetményalap

60 000 forintra történő emeléséről szóló jogszabályjavaslatot is.

„A parlamenti vitanappal a célunk az, hogy közös elhatározásra jussunk az önkormányzati köztisztviselők tarthatatlan helyzetének rendezéséről, és megvitassuk a parlamenti pártok elképzeléseit az önkormányzatiság jövőjéről.” Ennek érdekében Szél Bernadett és az LMP levélben kezdeményezi a csatlakozást a parlamenti frakcióknál és a független országgyűlési képviselőknél.

Figyelmébe ajánljuk