Az orosz nagykövetségnél akciózott a Momentum, igazoltatták őket

  • narancs.hu
  • 2022. október 23.

Belpol

Pedig a lepedő is csak művéres volt.

„A Szovjetunió 1956-ban a magyar néptől, Oroszország pedig most az ukrán néptől akarja erőszakkal elvenni a független létezést, az önrendelkezést” – írta Gerencsér Ferenc, a párt elnöke a Facebookon, miután október 23-án művéres lepedőt feszített ki az orosz nagykövetség kerítésére.

Gelencsér szerint a nemzeti ünnepen ki kell mondani az igazságot, az pedig nem más, mint hogy Putyin kezéhez vér tapad és vérrel borítja be szomszédunkat. Szerinte az orosz vezetés és sajnos a magyar kormány is az igazságot próbálja elhazudni.

 
Fotó: Momentum

 
 
Fotó: Momentum

„Arra emlékezünk, hogy a szovjet birodalom leszámolt azokkal az emberekkel – nőkkel és férfiakkal, fiatalokkal és idősekkel, munkásokkal és értelmiségiekkel –, akik egymásra találtak a kommunizmus hazugságainak elutasításában.” A politikus hozzátette: „Három évtizeddel a rendszerváltás után ismét ott tartunk, hogy hangosan ki kell mondanunk: elég volt az igazságtalanságból, elég volt a hazugságokból!”

Akciója után Gerencsért igazoltatták a rendőrök. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.