Az orvosi kamara új vezetése belengette az államtitkárnak, keményebbek lesznek

  • narancs.hu
  • 2019. december 7.

Belpol

De amennyiben megfelelően be lesznek vonva a döntéselőkészítésbe, együttműködőek lesznek a reformokban.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Facebook-oldalán Kincses Gyula, az Orvosi Kamara újonnan megválasztott vezetője azt közölte, hogy pénteken bemutatkozó látogatáson járt az egészségügyi államtitkárnál, Horváth Ildikónál.

„Jelezve azt, hogy a megújult Kamara már nem elnöki rendszer, velem tartottak Lénárd Rita és Álmos Péter alelnökök. Államtitkár asszony sem egyedül volt: a beszélgetésen mindhárom helyettes államtitkár (Csányi Péter, Csiki Zoltán, Szigeti Szabolcs) is részt vett. Bár a találkozás formálisan bemutatkozó látogatás volt, a bő egyórás, oldott hangulatú beszélgetés során átbeszéltük az együttműködés lehetséges formáit, és a szerepekből fakadó konzekvenciákat."

Közlése szerint Kincses Gyula elmondta: alapállásuk, hogy az előző vezetésnél keményebbek lesznek a bértárgyalásban (és OKGY-felhatalmazás van a túlmunka felmondásának megszervezésére), de amennyiben megfelelően be lesznek vonva a döntéselőkészítésbe –, együttműködőbbek lesznek a reformokban.

"Közös érdekünk egy jobban működő, kiszámítható, egyforma eséllyel igénybe vehető, betegbiztonságot garantáló egészségügy kialakítása" – jelentette ki Kincses Gyula.

Az orvoskamara új elnöke: direkt politikai nyomásgyakorlás nem lesz

A 16 év után leváltott Éger István eltűnt a nyilvánosság elől.

Figyelmébe ajánljuk