Egy Facebook-komment miatt rúgták ki Lattmann Tamást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről

  • narancs.hu
  • 2019. december 7.

Belpol

Az indoklás szerint az oktató az Alapjogokért Központ elemzőjére tett szexista kijelentést.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lezárult a vizsgálat, amely az intézmény egyik oktatójának, Dr. Lattmann Tamásnak a közelmúltban a közösségi médiában tett, és nagy sajtónyilvánosságot kapott bejegyzéseivel kapcsolatban indult – jelentette be közleményében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

A vizsgálat megállapította, hogy ezek a bejegyzések és az általuk közvetített nézetek nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel. Dr. Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette – közölte az intézmény.

Bár azt a közlemény nem részletezi, az NKE vizsgálata nagy valószínűség szerint egy komment miatt indult, melyet Lattmann Tamás a józsefvárosi polgármester, Pikó András posztja alá írt.

Ebben Pikó Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől szeretett volna politikai elemzést látni a józsefvárosi választási eredményről, miután Párkányi korábban a józsefvárosi lapban úgy nyilatkozott, hogy Sára Botond volt polgármesterre kétszer annyian szavaznának, mint a közös ellenzéki jelöltre.

E poszt alá Lattmann Tamás azt írta: „Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett elemzők osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?