Az orvosok négyötöde maradt kamarai tag

  • narancs.hu
  • 2023. április 21.

Belpol

A nyilvántartott taglétszám 34 003 fő, ezzel a MOK szerint sikerült megőrizniük a kamara súlyát és presztízsét.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) csütörtökön kapta meg az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) tájékoztatását, amely szerint 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. 

„Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34 003 fő” – számolt Facebook-oldalán pénteken az orvosi kamara, amely szerint ezzel sikerült megőrizniük kamara súlyát és presztízsét. Ez alapján ugyanis kiszámolható, hogy az orvosok négyötöde, vagyis tíz orvosból nyolc maradt kamarai tag azok után, hogy a kormány megszüntette a kötelező tagságot

„Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg” – olvasható a MOK bejegyzésében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.