Az Ukrajnából menekülők mostantól kizárólag hétköznap nyújthatnak be menedékes kérelmet

Belpol

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közölte, hogy kizárólag hétköznap fogadják az ügyfeleket a Harmat utcában.

A korábbiaktól eltérően az Ukrajnából menekülők a Budapest X. kerületi Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a továbbiakban kizárólag hétköznap, nyitvatartási időben nyújthatják be menedékes kérelmüket - közölte az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF).

 A főigazgatóság azt javasolja, hogy az érintettek az ügyfélszolgálatra érkezés előtt előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, amelyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül. Az applikációt letölthető az OIF honlapjáról, és az adatok elektronikus megküldésével gyorsul az ügyintézés, így a személyes megjelenést követően már csak az adatok ellenőrzése, a fénykép és ujjnyomat rögzítése szükséges.

Közölték: a honlapukon továbbra is folyamatosan frissítik a háború elől érkezőknek szóló, három nyelven elérhető tájékoztatóikat.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta - péntek reggeli adatok alapján - eddig 21 320 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 11 647 ember esetében született elismerő döntés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?