Rogánhoz kerülnek a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Belpol

A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartoznak majd, ennek pedig a friss bejelentés szerint Rogán Antal lesz a feje.

"A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd, felügyeletüket Papp Károly látja majd el államtitkári rangban. A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot" - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Ez azt jelenti, hogy az új kormánynévsor alapján,

a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére felkért Rogán Antal alá kerül a polgári titkosszolgálat.

"A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is" - írják a közleményban, hozzátéve, hogy a mostani átrendezés azért történik, mert "az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét".

Magyarázatként még leírják azt is, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk