Az USA ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti a CEU működését vagy függetlenségét

  • narancs.hu
  • 2017. március 29.

Belpol

A CEU fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban. Aggodalommal tekint a magyar kormány ötletére az USA.

A budapesti Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője, David Kostelancik így nyilatkozott a CEU-t sújtó törvénymódosítás ügyében:

“Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által tegnap benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-Európai Egyetem (Central European University) működését Budapesten.

A Közép-Európai Egyetem (Central European University) az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval, és magyarok ezreit oktatta és alkalmazta.  Elsőrangú felsőoktatási intézmény, kiváló hírnévnek örvend Magyarországon és szerte a világon, a tanszabadság fontos központja a térségben.

Az Egyetem továbbá fontos sikertörténete az amerikai-magyar kapcsolatoknak, és erős kétpárti támogatást élvez az amerikai kormányban.  Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az Egyetem működését vagy függetlenségét.”

Neked ajánljuk