Bánki Erik fideszes képviselő volt felesége is nagyot kaszált a Kisfaludy-programon

  • narancs.hu
  • 2020. november 10.

Belpol

Több mint 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott panzió és lovasklub fejlesztésére.

Jelentős összegű állami támogatáshoz jutott a Kisfaludy-programban Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő volt feleségének a cége – derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított program honlapjáról, szúrta ki a 24.hu.

A politikussal jelenleg is üzlettársi viszonyban álló asszony birtokolja a Mohácsi Sport Klub Nonprofit Kft.-t, amely 31,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott - ebből fejlesztheti a panziót és a lovasklubot. A pályázatot egyébként már tavaly elbírálták, ám mivel a program megújult, a weboldalon csak nemrég jelent meg a nyertes cég neve.

A lap megkereste a politikus volt feleségét, aki elmondta: a támogatott fejlesztések már megvalósultak, majd megjegyezte, csak írásban hajlandó válaszolni a kérdésekre, de a lap hiába kereste, még mindig nem kapott válaszokat.

A Mohácsi Sport Klub egy 5,5 hektáros külterületi ingatlanon fekszik, amelynek tulajdonosa a mohácsi önkormányzat, itt volt korábban Bánki Erik is képviselő. Arról, hogy a területre már korábban is rengeteg vissza nem térítendő uniós támogatás folyt be, az Átlátszó írt.

Figyelmébe ajánljuk