Baranyi Krisztina elindítja a konzultációt a Fudanról

  • narancs.hu
  • 2021. május 26.

Belpol

A "négynemes" kezdeményezéshez nyolc szervezet csatlakozott. 

Fővárosi konzultációt indít Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Fudan Egyetemről és a Diákvárosról. 

Négy kérdést fognak feltenni a budapestieknek, és a kezdményezők mindegyiknél a NEM válasz mellett kampányolnak. A kérdések:

  • Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?
  • Egyetért-e a kínai Fudan egyetem budapesti központjának létrehozásával?
  • Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan egyetem budapesti központjának megépítésére?
  • Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

A kezdeményezéshez nyolc szervezet csatlakozott, az ellenzéki összefogásban résztvevő pártok (a Jobbik kivételével), a Kutyapárt, a Sétáló Budapest, a Kulcs a Városhoz Egyesület és az a Hang.

Baranyi korábban arról beszélt, hogy népszavazást szeretne a Fudanról, de azt nem lehet indítani addig, amíg a kormány nem vet véget a veszélyhelyzetnek. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.