Baranyi Krisztina szerint kellemetlen helyzetbe hozta őt az ATV

  • narancs.hu
  • 2022. november 4.

Belpol

Nem szóltak neki arról, hogy a stúdióban a Pesti Srácok újságírója is kérdezni fogja. A polgármester nem válaszolt neki.

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el” – mondta Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az ATV élő adásában, amikor észrevette, hogy hárman fogják kérdezni, és egyikük a Pesti Srácok munkatársa, szúrta ki a Média1.

A polgármester azt is mondta, csodálja, hogy ez a televízió egyáltalán beenged a stúdióba „ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”. Krug Emília műsorvezető próbálta menteni a helyzetet azzal, hogy a tévé minden oldalról hív kérdezőt, de erre Baranyi azt válaszolta, hogy ez „nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék”. Erre Kárász Róbert, a másik műsorvezető a szerkesztési szabadságra hivatkozott, és megkérte a polgármestert, hogy a kérdésre válaszoljon, ne minősítse azt.

Baranyi végül válaszolt a kérdésre, de amikor a Pesti Srácok újságírója másodszor is feltett neki egy kérdést, csak hallgatott néhány másodpercig. A műsor végül úgy ment le, hogy Baranyi nem reagált az újságíró egyetlen kérdésére sem.

„Nézzék, szerintem ez egy olyan súlyos helyzet, hogy én azt is szívesen vállalom, ha többet ebbe a stúdióba nem hívnak meg. De el kellett mondanom, mert ezek az emberek a folyamatos hazudozással, emberek életének a tönkretételével, gondoljunk Juhász Péterre, Vona Gáborra, azokra a perekre, azokra a pénzbüntetésekre, amiket már betáraztak maguknak”

– zárta aztán Baranyi.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk