Bejött a papírforma: a kormánypárti képviselők mind Novák Katalint akarják államfőnek

  • narancs.hu
  • 2022. február 28.

Belpol

Meglepetés?!

Novák Katalinon kívül mind a 132 fideszes és kereszténydemokrata országgyűlési képviselő aláírta azt a Kövér László házelnöknek benyújtott hivatalos dokumentumot, amelyben a Fidesz egykori alelnökét, jelenlegi képviselőjét, a volt családügyi tárca nélküli miniszterét javasolják köztársasági elnöknek Áder János mandátumának lejártával

Az államfőválasztás március 10-én lesz.

Novák Katalin megválasztása a jelöléséhez hasonlóan egyértelműen borítékolható, hisz' a kormánypárti kétharmaddal már első körben könnyen megszavazhatják a jelöltet. Ha esetleg valamilyen furcsa okból kifolyólag a törvény által megkövetelt kétharmados támogatás nem lenne meg az első körben, úgy az újabb szavazáskor már csak feles többség szükséges a megválasztásához. De sima ügy lesz, kár is aggódni...

Mint ismert, az ellenzéki pártok összefogva jelölhetnek egy tökéletesen esélytelen ellenjelöltet. Ezt egyelőre nem tették meg. Ha benyújtják a jelölést, eddigi közlésük szerint Róna Pétert fogják javasolni.

(parlament.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.