Távozik a Diákhitel Központ éléről Varga Judit férje

  • narancs.hu
  • 2022. február 28.

Belpol

Magyar Péter helyét keddtől Havelda Balázs veszi át. 

A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Magyar Péter saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik a cég éléről. A vezérigazgatói feladatokat keddtől Havelda Balázs, a társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese veszi át – tájékoztatta az MFB hétfőn az MTI-t.

A közleményben kiemelték, a távozó vezérigazgató rendkívül sikeres időszakot zárt le. Magyar Péter (Varga Judit igazságügyi miniszter férje) a társaságot 2018 óta vezette, irányítása alatt vezették be a jelenlegi legnépszerűbb terméket, a szabad felhasználású Diákhitel Pluszt, tavaly májustól elérhetővé vált a szak- és felnőttképzési hitel is, valamint 70 ezer forintról 150 ezer forintra emelkedett a havonta igényelhető szabadfelhasználású diákhitel összege.

NEK - Z?r?mise a H?s?k ter?n

 
Varga Judit igazságügyi miniszter az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Jobbról Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
 

Havelda Balázs 2014 novemberétől a Diákhitel Központ pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként irányította a társaság treasury, kontrolling-BI, pénzügy-számviteli, hitelkockázat modellezési és beszerzés-létesítménygazdálkodási területét. A Diákhitel Központ kiemelt célja 2001-es alapítása óta, hogy mindenki számára megteremtse az élethosszig tartó tanulás anyagi feltételeit, lehetővé téve, hogy az anyagi helyzetétől függetlenül minden magyar fiatal az álmainak és tehetségének megfelelő felsőoktatási diplomát szerezhessen – erősítették meg a közleményben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk