„Békés demonstrációra készülünk” – ígéri Magyar Péter a közmédiás tüntetés kapcsán

  • narancs.hu
  • 2024. október 3.

Belpol

A Diákhitel Központtal kapcsolatos vádakra is reagált a Tisza elnöke.

Brüsszelből jelentkezett be Magyar Péter csütörtökön, amikor elsősorban a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól (KEHI) kiszivárgott jelentésre reagált, ami a Diákhitel Központ vizsgálatának eredményét tartalmazza. A gazdálkodást érintő vádakról azt mondta, többször találkozott Hadházy Ákossal, hogy megbeszéljék a kérdést, beszámolt a kérdéses szerződések történetéről, igyekezett mindent elmagyarázni neki a többéves folyamatokról, és szerinte akkor minden szabályszerűen zajlott. A legtöbb ügyet a munkatársai intézték, nem ő. Magyar Péter arra utalt, hogy a KEHI máskor nem vizsgálódik ilyen szinten, és az ellenőrzés megrendelésre történt. „Aki megnézi a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a KEHI közös jelentését, láthatja, hogy az egy összecsapott anyag, nem tartalmaz piaci összehasonlításokat, mélyebb elemzés nélkül von le következtetéseket alaptalanul” – mondta.

Magyar Péter reagált a mai Kormányinfón elhangzottakra is. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanis arra utalt, hogy a Tisza Párt erőszakra buzdít az október 5-i tüntetésen. „Gulyás Gergely pár perce hazudta azt, hogy nem határolódunk el ettől, (…) utoljára reggel írtam a Facebookon, hogy békés demonstrációra készülünk” – hangsúlyozta. Korábban így hívta a követőit a demonstrációra: „Add tovább! Október 5., szombat délután. Találkozunk a közmédiának hazudott propagandagyár előtt. Készüljetek! Aki egy szabad, élhető Magyarországot szeretne a gyerekeinek és az unokáinak, az velünk tart.” Hadházy Ákos kommentben azt írta: „Ahogy ígértem: megyek! (És viszek sátrat is, ha kell.)”

A Tisza-elnök bejelentette, hogy hamarosan Ursula von der Leyennel fog tárgyalni a Magyarország ellen zajló ügyekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szövet

A németországi muszlimok különböző, olykor egymással ellenséges viszonyban álló közösségei a nyugati értékrend elutasításában mélységesen egyetértenek.

Nietzsche halott

Korunk erős realizmuskényszere olykor egészen elfeledteti velünk, hogy bármit csinálhatunk, s csak akkor szab határt a józan ész, ha hagyjuk.