Belügyminisztérium: hagyományos tanév lesz, "amennyiben azt az európai energiahelyzet megengedi”

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Belpol

A közlés szerint "az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott”.

A Belügyminisztérium a hvg.hu megkeresésére közölte, hogy hagyományos tanrendre készülnek és arra, hogy az iskolák fűtése az eddigi gyakorlatnak megfelelően fog történni.

A lap arra volt kiváncsi, hogy mi lesz a nem állami iskolákkal ősszel, hogy tervezik-e kisegíteni a megnövekedett rezsiköltségek miatt az egyházi, a magán-, illetve az alapítványi fenntartású iskolákat.

Erre a Belügyminisztérium annyival válaszolt, hogy "az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott”.

Hozzátették:

 a kormány „a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is hagyományos rendű tanévre készül, az iskolák fűtése az eddigi gyakorlatnak megfelelően fog történni, amennyiben azt az európai energiahelyzet megengedi”.

Az esetleges támogatásokat is megemlítették, erről azt nyilatkozták, hogy figyelemmel kísérik a  „nemzetközi és a hazai energiahelyzetet, beleértve az árak, a költségek alakulását, az esetleges többlettámogatásokról, majd a tények birtokában hozható döntés”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk