Bencsik: Legyen kötelező az oltás a képviselőknek is!

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Belpol

Határozati javaslatot nyújt be erről.

 

 Országgyűlési határozati javaslatot nyújt be Bencsik János független országgyűlési képviselő arról, hogy minden parlamenti képviselő számára legyen kötelező a védőoltás.

Szerdai hír volt, hogy az Országgyűlés Hivatalában mindenkinek kötelező lesz beoltatnia magát – kivéve a képviselőket. „Mivel az Országgyűlés tagjai nem állnak munkaviszonyban az Országgyűlés Hivatalával, így mi csak saját magunkat kötelezhetjük az oltás felvételére. Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben ez nem csak egy lehetőség számunkra. Ez a kötelességünk” – indokolja javaslatát Bencsik.

A képviselő idén januárban Kásler Miklóshoz emberierőforrás-miniszterhez fordult, kezdeményezte, hogy a képviselők példát mutatva az elsők közt vegyék fel az oltást.

„Kérdésemre akkor kitérő választ kaptam.

Tudom, hogy képviselőtársaim az elmúlt tíz hónapban túlnyomórészt már beadatták a vakcinát. Most azonban itt az ideje, hogy egy jogi aktussal jelképesen is közösséget vállaljunk azokkal a honfitársainkkal, akik a járvány elleni küzdelem során felelősen jártak el, és bátorítsuk a kételkedőket” – érvelt a képviselő.

Szerinte ennek azért is lehet jelentősége, mert így az Országgyűlés „bátrabb” lehet, mint a kormány, amely a munkaadókra bízta, kötelezővé teszik-e az oltást a cégüknél, vagy sem. Bencsik úgy gondolja,  „ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltást, akkor legyen a képviselők számára is az!”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk