Bende Balázs újra képernyőn: ő tudósított Prágából

  • narancs.hu
  • 2023. december 22.

Belpol

Az MTV korábbi külpolitikai szerkesztője májusban még állattenyésztéssel foglalkozott egy tanyán, és azt mondta, már csak volt újságíró. Most megint az.

Visszatért a képernyőre Bende Balázs, a köztévé korábbi vezető külpolitikai szerkesztője: ő tudósította a Hír tévét a tizennégy halálos áldozattal járó prágai lövöldözésről, a 24 éves történelem szakos egyetemista David K. tettéről – döbbent meg a Telex.

Bende a Hír tévében csütörtökön este jelentkezett be Prágából, majd a péntek reggeli műsorban is kapcsolták a cseh fővárosból.

A kormánypárti média ismert, Soros-ösztöndíjas arca a tavalyi országgyűlési választások után egy hónappal távozott a közmédiától, egészségügyi okokra hivatkozva.

Májusban a német napilap, a Tageszeitung a magyarországi médiaszabadság állásáról közölt riportot. Ebben megszólalt Bende is: egy dél-alföldi tanyán, bikák tenyésztésével foglalkozott, és azt mondta, visszavonult, tehát ő már egykori újságíró, és azért váltott, hogy több időt tölthessen a családjával.

A pihenő eddig tartott. 

A Telex a visszatérés alkalmából felidézi, hogy Bende az M1 szerkesztőjeként a kormány mellett szóló külpolitikai elemzéseivel vált ismertté, illetve egy kiszivárgott hangfelvétel miatt, amelyet a Szabad Európa tett közzé. A felvétel egy szerkesztőségi értekezleten készült, ott arról beszélt Bende, hogy senkit sem érhet váratlanul az a helyzet, hogy a közmédia nem az ellenzéki összefogást támogatja a választásokon, és ha ez valakit mégis váratlanul ért, az menjen haza. „Aki be van osztva, rákerülhet a sor, hogy a megfelelő narratíva, a megfelelő módszer és irányvonal mentén anyagot kell írjon róla” – mondotta Bende.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!