Bende Balázs újra képernyőn: ő tudósított Prágából

  • narancs.hu
  • 2023. december 22.

Belpol

Az MTV korábbi külpolitikai szerkesztője májusban még állattenyésztéssel foglalkozott egy tanyán, és azt mondta, már csak volt újságíró. Most megint az.

Visszatért a képernyőre Bende Balázs, a köztévé korábbi vezető külpolitikai szerkesztője: ő tudósította a Hír tévét a tizennégy halálos áldozattal járó prágai lövöldözésről, a 24 éves történelem szakos egyetemista David K. tettéről – döbbent meg a Telex.

Bende a Hír tévében csütörtökön este jelentkezett be Prágából, majd a péntek reggeli műsorban is kapcsolták a cseh fővárosból.

A kormánypárti média ismert, Soros-ösztöndíjas arca a tavalyi országgyűlési választások után egy hónappal távozott a közmédiától, egészségügyi okokra hivatkozva.

Májusban a német napilap, a Tageszeitung a magyarországi médiaszabadság állásáról közölt riportot. Ebben megszólalt Bende is: egy dél-alföldi tanyán, bikák tenyésztésével foglalkozott, és azt mondta, visszavonult, tehát ő már egykori újságíró, és azért váltott, hogy több időt tölthessen a családjával.

A pihenő eddig tartott. 

A Telex a visszatérés alkalmából felidézi, hogy Bende az M1 szerkesztőjeként a kormány mellett szóló külpolitikai elemzéseivel vált ismertté, illetve egy kiszivárgott hangfelvétel miatt, amelyet a Szabad Európa tett közzé. A felvétel egy szerkesztőségi értekezleten készült, ott arról beszélt Bende, hogy senkit sem érhet váratlanul az a helyzet, hogy a közmédia nem az ellenzéki összefogást támogatja a választásokon, és ha ez valakit mégis váratlanul ért, az menjen haza. „Aki be van osztva, rákerülhet a sor, hogy a megfelelő narratíva, a megfelelő módszer és irányvonal mentén anyagot kell írjon róla” – mondotta Bende.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk