A köztévé ügyeletes sorosozója is Soros-ösztöndíjas volt

  • narancs.hu
  • 2020. április 6.

Belpol

Miből lesz a cserebogár.

Az M1 Világ külpolitikai kitekintőjének műsorvezetője, Bende Balázs példás sorosozóként lett ismert a napokban, miután az egyik adásban szívből jövő felháborodással kelt ki magából a migránspárti kerítésellenzők ellen. A "a magyar nemzet végtelen bölcsességéből választott" kormányt éltető Bende csak azt felejtette ki mondandójából, hogy saját tanulmányainak támogatását is a Soros Alapítványnak köszönheti.

Környei Balázs András, a Momentum egyik önkormányzati képviselője hívta a figyelmet erre, közli a 444.hu. Eszerint Bende Balázs 1993-ban ösztöndíjjal tanulhatott  a Massachussetts államban lévő Brooks School magániskolába. A diákcsere pedig a szegedi Deák Ferenc Gimnázium szervezésében és és a Soros Alapítvány finanszírozásában valósult meg.

Bende ráadásul nem az első Soros-támogatott, akit a nagy sororozók között tarthatunk számon, hiszen a Fidesz színe-javáról - Orbán Viktorról, Sijjártó Péterről vagy épp Kovács Zoltánról - is tudható, hogy egykor Soros-ösztöndíjas volt.

Ne legyen fogoly a saját otthonában! Élvezzen ki minden percet!

És egy barátja minden csütörtökön meg is látogatja. Odakünn a helyzet olyan, amilyen - de még ez sem lehet elégséges ok arra, hogy ne éljünk teljességre törekvő életet, melyhez az ismeretszerzés és a színvonalas szórakozás is hozzátartozik. A Magyar Narancs heti nyomtatott kiadása az idevágó lehetőségeket a legteljesebb természetességgel biztosítja.

Figyelmébe ajánljuk