Beolvassa az ellenzéki képviselők nyilatkozatát az MTVA

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 28.

Belpol

A DK politikusai hétfőn visszamennek a székházba, hogy követeljék a választás előtti, kiegyensúlyozott és széleskörű tájékoztatást.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, tegnap a bíróság kimondta: nem szabadott volna tavaly decemberben ellenzéki képviselőket kidobni az MTVA székházából.

Bíróság: Nem dobhatták volna ki a képviselőket az MTVA-székházból

Jogosultak voltak belépni a közmédia területére. Ítéletet hirdetett a bíróság elsőfokon abban a perben, amely szerint tavaly év végén ellenzéki képviselők „megszállták" a közmédia Kunigunda utcai székházát. Az MTVA kezdeményezésére az óbudai jegyző birtokvédelmi végzéssel akarta kidobatni a politikusokat - név szerint Kunhalmi Ágnest, Varju Lászlót, Gréczy Zsoltot, Vadai Ágnest és Oláh Lajost - az intézményből.

A bíróság szerint nem sértette volna aránytalanul az MTVA működését, ha a képviselők 8 - 10 percben beolvasták volna a követeléseiket, ezért a DK politikusai szombaton bejelentették: bemennek az MTVA épületébe – írta meg a hvg.hu.

Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Varju László beszélni akart a tévé egyik vezetőjével, hogy közölje le a DK pénteki bírósági döntéséről szóló nyilatkozatát. A párt képviselői a kapuig jutottak, de a közleményt sikeresen eljutatták, amit ezúttal be is olvas a közmédia. A politikusok hétfőn visszamennek, hogy követeljék a választás előtti, kiegyensúlyozott és széleskörű tájékoztatást.

Figyelmébe ajánljuk