Bezáratják az Aurórát és a Corvin-tetőt

szerző
narancs hu.
publikálva
2018. júl. 16., 17:51
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Alig egy héttel az önkormányzati választások után bezárták az Aurórát és a Corvin-tetőt is.

A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club bezárását is – tudatta a józsefvárosi sajtóiroda a kerületi önkormányzat internetes oldalán.

A kerület jegyzője 2017 júniusában rendelte el lakossági panaszokra hivatkozva az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását. A kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdek, a kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiánya volt a hivatalos ok. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal végül elutasította.

A jegyző utasítására a hatóság a mai napon felszólította a kft.-t, hogy az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét igazolja érvényes szerződéssel, ennek megtörténtéig pedig az üzleteket bezáratta. Amennyiben az igazolás nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk, ha pedig új szerződést mutat be a kft., az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva.

A józsefvárosi sajtóiroda szerint a bírósági végzésből kiderült, hogy a Marom Klub Kft. korábban büntetőjogi felelősségének tudatában az önkormányzat hatóságát félrevezette és megtévesztette, mivel kérelmei beterjesztésekor nem volt jogosult eljárni. A hivatal feljelentést tett az ügyben. A fővárosi kormányhivatal jogerős döntése értelmében a kertben létesített, kereskedelmi tevékenységet kiszolgáló, engedély nélkül emelt építményeket az üzemeltetőnek el kell bontania.

Mindezeken túl a jegyző utasítására a hatóság a mai napon elrendelte a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett, Blaha Lujza tér 1–2. Corvin Áruház IV. emeleti szintjén és az áruház tetőteraszán lévő, „Corvin Club” elnevezésű üzletének bezárását is. Ezt az idén június 21-én tartott, hajnali rendőri razzia eredményével indokolták. A rendőrség ugyanis kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt több személy ellen is büntetőeljárást folytat. Mindezekre tekintettel a rendőrség kezdeményezte a fenti üzlet ideiglenes bezárását. A jegyző pedig „közbiztonsági érdekből” az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egyévi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.

 

szerző
narancs hu.
publikálva
2018. júl. 16., 17:51
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. július 17., kedd 09:14
  krixkraxkruxkluxklanux

  Miféle hamis hír?! Hogy jön ide a hamishírezés?! (Költői kérdés volt.)
  Az a kommentelői minimum, hogy hamis kommenteket nem hozunk le, indifferens forrásművekre hivatkozva.
 2. 3
  Cyrano
  2018. július 17., kedd 07:15
  krixkraxkrux

  Ja, hogy az Auróra nem kapta meg a végzést, attól lesz hamis hír.
  Csak, hogy értesülj róla: az önkormányzat oldalán megjelenő hír a hivatalos, az Auróra meg azt rak ki a face oldalára, amit akar.

  Jól fogják érezni magukat az ott szórakozók, amikor a hatóság bezáratja.:(
 3. 2
  krixkraxkrux
  2018. július 17., kedd 00:17
  https://www.facebook.com/auroraunofficial/posts/2184346485131057

  az az újságírói minimum, hogy hamis híreket nem hozunk le. az auróra nem zárt be.
 4. 1
  harcolj
  2018. július 16., hétfő 20:31
  Trumpnak a sárga cipőfestéket, nagysasszonynak és Putyi bácsinak a botoxot tolták túl.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra