Bezárt a zalai hullámvasút, melyet még Rogán Antal adott át 2019-ben

  • narancs.hu
  • 2024. április 14.

Belpol

Az élménypark egymilliárd forint feletti költségvetésből valósult meg. 

Rogán Antal adta át 2019-ben a Zalaszabarban található élményparkot, amely mostanra bezárt – írja a 444.hu. "Zalaszabar megelőzte Budapestet, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban" – ezekkel a szavakkal adta át a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a létesítményt, melynek a hullámvasútjára fel is ült. 

 
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) és Vígh László fideszes országgyűlési képviselő (j) a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútján 2019. április 13-án. Az élményparkban több mint egymilliárd forintos fejlesztés valósult meg.
Fotó: MTI/Varga György
 

A Zobori Élménypark teljes költségvetése 2019-ben 1,271 milliárd forint volt, ebből 923 millió forint támogatást az állam nyújtott a Magyar Turisztikai Ügynökség által üzemeltetett Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásából.

Egy nagykanizsai újság vette észre, hogy bármiféle indoklás nélkül bezárt az élménypark. Erről az attrakció Facebook-oldalán lehet olvasni, melynek a neve mellett a leírás árulkodik csupán arról, hogy a Zobori Élményparké volt. Minden más poszt már egy másik, bükfürdői élményparkot reklámoz. Valószínűleg előbb-utóbb a Facebook-oldalt is átnevezik majd, írja a portál. 

Rogán 2019-ben az átadón azt mondta, a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk