Dobrev Klára: Ez a kormány a szégyen és kudarc kormánya

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 14.

Belpol

Kampányindítót rendeztek vasárnap a baloldali pártok. Dobrev szerint ha leszerepel a kormány júniusban, akkor előrehozott választások kellenek. 

A DK, a Párbeszéd és az MSZP kampányindító rendezvényt tartott vasárnap. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, hogy június 9-én a választók ítéletet mondanak az Orbán-rendszerről és Orbán Viktor miniszterelnök kormányzásáról is. "Ha június 9-én az ország többsége kinyilvánítja, hogy nem kér ebből a kormányzásból, akkor előrehozott választásokért indulunk harcba és nem nyugszunk, amíg el nem zavarjuk őket" – fogalmazott. Hangsúlyozta, sokfélék, de összeköti őket az a cél, hogy véget vessenek az Orbán-rendszernek, nemcsak kormányváltást akarnak, hanem az egész rendszert akarják leváltani.

Orbán Viktor rendszerét legyőzni csak egy erős, felkészült politikusokból, civilekből, aktivistákból és szakértőkből álló, hatalmas nagy országos közösség képes, és még fontosabb, hogy csak egy ilyen közösség képes majd ezt az országot vezetni, emelte ki. Hangot adott annak a meglátásának, hogy ez a szövetség nem csak a mának, nem is csak az előttünk álló választásoknak szól. „Ez a szövetség Orbán rendszerének lebontásáról és utána egy élhető, európai Magyarország megteremtéséről szól” – hangsúlyozta Dobrev Klára.

„Ez a kormány »a szégyen és a kudarc kormánya«, megérett a bukásra és okkal várják milliók, hogy ez a bukás minél hamarabb bekövetkezzen

– jelentette ki. Okkal várják, hogy még 2026 előtt megbukjon, tömegek okkal várják el, hogy Magyarországon előrehozott választások legyenek – mondta az EP-képviselő. Nincs idő várni, mert minden hónappal, amíg ez a kabinet kormányoz, egyre rosszabb lesz a helyzet. 

 
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Arról is beszélt, hogy egy demokráciában sokféle embert sokféle párt képviselhet, ezt hívják kompromisszumnak, „ha úgy tetszik koalíciónak”. Aki demokrata és komolyan gondolja az Orbán-rendszer lebontását, annak ezzel a nyitott kompromisszummal kell közelednie a többi demokratához" – jelentette ki. "Én azt ajánlom Magyarországnak, hogy vegyük vissza saját államunkat, alakítsuk meg az emberek államát (...), amely vigyáz ránk.”

A szónok leszögezte, hogy erős államot, tisztességes állami szolgáltatásokat, mindenki számára elérhető ingyenes oktatást és egészségügyet akar. Olyan országot, amely nem kifelé tart Európából, hanem ott van annak az erős Európának a közepén, amit a DK Európai Egyesült Államoknak hív – tette hozzá. „Aki velünk van, soha többé nem lesz egyedül, aki velünk van, az Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségébe tartozik és a végén győzni fog” – zárta beszédét.

Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte a választóktól, hogy június 9-én támogassák a szabad önkormányzatokat és az európai Magyarországot. A szabad önkormányzatok ma a köztársasági gondolat és az európai Magyarország hídfőállásai, jelentette ki. Őrizzük meg ezeket a hídfőállásokat, építsünk rájuk, hogy a következő években az egész hazánkat vissza tudjuk foglalni, fogalmazott.

 
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője (b2) Karácsony Gergely főpolgármester beszédét hallgatja a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Elmondta, Budapest köztársaság és az is marad, a főváros akkor tud fejlődni, ha megőrzik szabadnak és ezt a szabadságot június 9-én megerősítik a választók. Nem fogják engedni, hogy a Fidesz visszaszerezze Budapestet, sem hogyha fehér lovon jön, mint Horthy Miklós, „a bűnös várost megregulázni”, sem akkor, ha trójai falóval küldik azt, „akinek annak idején nem engedték meg, hogy Budapestet szolgálja, most kifejezetten küldik a nyakunkba”, amelynek „nem dőlünk be, ócska trükk”. Kitért arra, hogy a zöldek és a szociáldemokraták egymás legszorosabb szövetségesei, mert mindannyian az igazságosságot szolgálják.

Beszélt arról, hogy büszke az elmúlt ötéves szolgálatra, amit főpolgármesterként egy csapat élén teljesített. "Azt csináljuk, amit mondunk, és azt mondjuk, amit gondolunk"írta le politikájukat, jelezve, borzasztó nehéz volt az elmúlt öt év, de a főváros a válságot úgy élte túl, hogy erősebb közszolgáltatásokkal és megbecsült munkavállalókkal jött ki belőle.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk