Újraindult a termelés a Dunaferr gyárában

  • narancs.hu
  • 2023. február 17.

Belpol

A gyár területén a Liberty Steel Group acélipari csoport szakembereit lehet látni, de különböző európai cégektől érkeztek beüzemelésben, értékesítésben segítő nemzetközi menedzserek is.

Vasárnap éjjel megkezdődött a Dunaferr-gyár visszaüzemelése, hétfőn beindult a 2-es nagyolvasztó, szerdán  pedig már nyersvasat csapoltak és egy 25 vagonos, ércet szállító irányvonat is érkezett – számolt beTelexnek a vállalatnál zajló munkálatokról egy forrása.

Mint írták,

a cég munkatársai pontosan nem tudják, milyen megállapodás áll az újraindulás hátterében, de bizakodnak,

hogy hamarosan az 1-es kohó is elindulhat.

A Dunaferr területén a jelenlegi információk szerint most az indiai Liberty Steel Group acélipari csoport szakembereit lehet látni, a különböző európai cégektől érkeztek beüzemelésben, értékesítésben segítő nemzetközi menedzserek. Erről írDuol is, amely cikke szerint csütörtök délután a Liberty néhány vezetője megtekintette a termelést. A helyszínen Sandip Biswas, a Liberty Primary Steel vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket, közöttük Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkárt és Sanjeev Guptát, a vállalatcsoport elnökét.

A Liberty Primary Steel vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy az elmúlt hetekben a Dunaferr és a Liberty szakemberei azon fáradoztak, hogy a termelés újraindulhasson a gyárban, és nagyon büszkék az első csapolásra. Hangsúlyozta, hogy amikor december elején megérkeztek a vasműbe, még kilátástalan volt a cég és a benne dolgozó több ezer ember jövője is. Azóta a nagyolvasztó után a hideghengerművet is sikerült beindítani, vagyis "a Dunaferr visszatér a működéséhez".

A cég felvásárlásáról egyelőre nem tudni többet, mint február elején, mikor kiderült, a világ egyik legjelentősebb acélipari szereplőjének, a Metinvest Holdingnak a képviselői a Dunaferr felvásárlása iránt érdeklődnek. De az is ismert, hogy a londoni székhelyű Liberty Steelt is érdekelheti a felvásárlás lehetősége. Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos polgármestere úgy tudja, hogy a kormány inkább a londoni cég felé mutat nyitottságot. A mostani újraindítás talán el is döntötte, ki lehet a vevő.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk