Bírósághoz fordul a Mozgáskorlátozottak Szövetsége a Pesti Srácok botrányos cikke miatt

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 7.

Belpol

A kormánypárti publicista a Coca-Cola ügyről próbált írni, de belerúgott a mozgáskorlátozottakba.

A MEOSZ bírósághoz fordul a pestisracok.hu portálon megjelent írás mozgáskorlátozott emberek közösségét ért jogsértő kitételei miatt - írja közleményében a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége.

A portálon Vésey Kovács László a Coca-Cola plakátokra utalva azt írta:

"Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni, miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. (...) De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más. Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna."

A MEOSZ azt írja: Elvártuk - mert evidens, ha valaki ilyen méltatlan írást tesz közzé - hogy Vésey Kovács László, a pestisracok.hu újságírója kérjen bocsánatot az emberi méltóságot és jogokat súlyosan sértő cikke miatt a mozgáskorlátozott emberektől. Bocsánatot nem kért, egy mondatot törölt a cikkéből, és a portálon ma délután „A MEOSZ úgy érzi, megaláztuk a mozgáskorlátozottakat” címmel lehozták közleményünket.

Figyelmébe ajánljuk