Bloomberg: Tiborczhoz köthető cég adhat tanácsot a Budapest Airport megvásárlásánál

  • narancs.hu
  • 2023. november 16.

Belpol

Az Equilor Befektetési Zrt-ben tavaly nyáron szerzett többségi tulajdont a miniszterelnök veje.

„Orbán vejének cége ad tanácsot Magyarországnak a Budapest Airport-üzletben” címmel jelent meg egy cikk az amerikai Bloomberg hírügynökség oldalán. A cikk szerint ez a bizonyos cég az Equilor, egy pénzügyi vállalkozás, amelyben közvetve Tiborcz Istvánnak is befolyása van.

Bár a Bloomberg cikke ezt nem pontosítja, a Telex szerint mindezek alapján az Equilor Befektetési Zrt.-ről lehet szó, amelyben a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő Gránit Bank szerzett többségi tulajdont tavaly nyáron. A cégcsoportnak korábban része volt az Equilor Alapkezelő, ezt azonban nem érintett a felvásárlás. A Bloomberg megjegyzi,

az Equilor már 2021-ben is kapott egy megbízást a kormányzattól, hogy működjön közre a reptér megvásárlásánál, vagyis azelőtt, hogy a Gránit Bank bevásárolta volna magát a cégbe.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szeptemberben jelentek meg az első híek arról, hogy a magyar kormány egy francia céggel közösen, a Vinci Airports-szal tervezi a Budapest Airport felvásárlását. A Bloomberg értesülései szerint legalább 4 milliárd eurós üzletről van szó, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nemrég pedig azt is belengette, hogy el kell adnia néhány dolgot az államnak ahhoz, hogy létrejöjjön az adásvétel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk