Schadl György és Gazdi is házi őrizetbe kerül

  • narancs.hu
  • 2023. november 16.

Belpol

Távoltartást is elrendeltek velük szemben, nem mehetnek a tanúk közelébe.

Szinte pontosan két évvel a letartóztatása után csütörtökön szabadul a börtönből Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke, ráadásul R. Róbert, vagyis Gazdi, Schadl közeli barátja is elhagyhatja a börtönt – írja a hvg.hu.

Ahhoz, hogy valakit elengedjenek az előzetes letartóztatásból, három feltételnek kell teljesülnie: a bírónak biztosítottnak kell látnia, hogy a vádlott nem rejtőzik, vagy szökik el, nem ismétli meg, amivel vádolják, illetve nem próbálja meg befolyásolni az eljárás tanúit, ahogy nem próbálja meg eltüntetni a bizonyítékokat sem az ügyében. Az ügyészség a kényszerintézkedések megszüntetésére vonatkozó védői indítványok után azonnal benyújtott egy újabbat azt kérve, hogy a szabadítási kérelmeket utasítsák el, mivel ügyész szerint mind Schadl, mind R. Róbert esetében fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

A bíróság végül Schadlt és R. Róbertet is elengedte, mindketten házi őrizetbe kerültek az elsőfokú ítéletig.

Távoltartást is elrendeltek velük szemben, nem mehetnek a tanúk közelébe, a bíró pedig minden nap rendőrrel fogja ellenőriztetni a korrupciós ügy két vádlottját. A bíró az indoklásban elmondta, hogy meghallgatták azt a két tanút, akiket az ügyészség idézett be. A bűnismétlés veszélye a bíró szerint Gazdi esetében áll fenn erősebben. Az ügyészség nem nyújtott be fellebbezést a döntés ellen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.