Bödőcs: A humorunkat nem tudják kiszervezni alapítványokba

  • narancs.hu
  • 2022. április 5.

Belpol

A humorista alkotói szabadságra vonul. Szerinte a putyinizáció legfinomabb fogásai egyre nagyobb adagokban érkeznek majd. 

Véget ért Bödőcs Tibor humorista turnéja, Facebook-bejegyzésében mondott köszönetet az érdeklődőknek, szervezőknek, előzenekaroknak, az adminnak, sofőröknek, a műszaknak és a stábnak. Új műsor, esetleg új könyv reményében alkotói szabadságra vonul. „Mikor, ha nem most?” – kérdezi bejegyzésében, amiben a 2022-es országgyűlési választásokra és az új Fidesz kétharmadra is reagál. 

„Érzésem szerint a szép, lassú putyinizáció legfinomabb fogásai egyre nagyobb adagokban érkeznek majd:

mérnökien legyártott újabb és újabb ellenségképek, sebészi pontosságú gyűlöletkampányok díszzsebkendős, gejl influencerek meg egyéb biorobotok előadásában. A maradék sajtó szuttyongatása. Sikerpropaganda. Szépen csomagolt hazugságok. Saját, ámde szerény tehetségű emberek kitömése pénzzel, paripával. Humortalan cinizmus. Agyrémek. Megélhetési hergelöncök. Polgári szalonnáculás. Csipkés, nagy összeesküvéselméletek hímzése a néplélekre: Belorusz-light, öröm lesz nézni. Mindeközben, ahogy szokta, a »baloldal« »megújul«. Feriék betipegnek N. Sándor próféta tévéjébe, míg beengedik őket, a rendszernek órái lesznek hátra, még évekig” – írja Bödős Tibor. 

Mint fogalmaz, a NER működését bemutattam a színpadon, nagyrészt a populizmusról szól a Mulat a Manézs című könyve is. Ahogy a Ruszkik, haza, család című „bagatellemben jeleztem, ezt már nem érzem elég nagy kihívásnak”. Szerinte az úgynevezett ellenzék is megérne egy fekete humormisét, de „azt már az előtt unom, hogy elkezdeném”.

„Hogy mivel folytatom, még számomra is meglepetés, ezért (is) szép ez a szakma. Akárhogy is, a humorunkat nem tudják kiszervezni alapítványokba, kis türelmet kérek, jókat fogunk röhögni!” – zárja bejegyzését a humorista. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk