Bödőcs Tibor: "Viktor tudja váltogatni az IQ-szintet, Lőrinc nem tudja a sajátját"

Belpol

Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor is látta élőben, de csak az utóbbi nevetett a stadionos poénján.

Csütörtökön megjelenő lapszámunkban hazánk első számú humoristájával, Bödőcs Tiborral beszélgetünk annak apropóján, hogy Nincs idő gólörömre című estjét nagypénteken, azaz április 19-én adja a Comedy Central. A vallást ugyan most mellőzte, de Orbán és Mészáros kap a műsorban rendesen.

Beszélgetésünk során a NER nagykutyái mellett Hofi, Fábry a kormánypárti humor és az MSZP felkérése is szóba került, és az is, miért volt kétségbeejtő, amit Orbán a Kossuth-díj kapcsán Törőcsik Marival művelt.

Az interjút Köves Gábor készítette. Ízelítő:

MN: A ma is pályán lévő elődök közül Fábry Sándor fontos szerepet töltött be a szakmai életedben. Élő a kapcsolat?

BT: Ritkulnak a beszélgetések, enyhén szólva. Azt tudom, hogy nem tetszett neki a Viktor-paródiám. Azt nem tudom, az eredeti miért tetszik neki annyira.

Bödőcs Tibor

Bödőcs Tibor

Fotó: Németh Dániel

MN: Mi nem tetszett az Orbán-paródiában Fábrynak?

BT: Nem tudom. Lehet, hogy a NER Mohamedjét tilos vallásilag ábrázolni?

MN: Kit nagyobb szakmai kihívás parodizálni, Orbánt vagy Mészárost?

BT: A parodistának át kell állnia arra az IQ-szintre, amin a parodizált van. Viktor tudja váltogatni az IQ-szintet, Lőrinc nem tudja a sajátját. Viktor tud „helló, röfik” lenni, és nagyon rafinált is, én inkább a bözsinénizős énjét szoktam parodizálni. Kétségbeejtő volt az is, amit a nagybeteg Törőcsik Marival művelt, ahogy lelátogatott hozzá a Kossuth Nagydíjjal, és berángatta egy miniszterelnöki promó videóba. Látszott, hogy nincs a helyzet magaslatán. Viccelődni próbált egy nagyon beteg ember mellett. Szomorú videó volt, ahogy Viktor eljátssza Kukorica Jancsit, aki beinteget az ablakon. Csókolom, itt vagyok, hoztam valami Kossuth-díjat. Lehet, hogy most már mindenkinek fog adni. Házhoz viszi mindenkinek, aki idős és kicsit rosszabbul van. Hoztam egy Kossuth-díjat, Mariska néni…

A teljes interjút a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Ne felejtse el megvásárolni a lapot az újságárusoknál vagy előfizethet rá itt.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk