„Boldog menekültek és együttérző magyarok a Balatonon”

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 31.

Belpol

Hiába támadták őket: a Migration Aid egynapos kirándulásán minden jól alakult.

„A korábban megfogalmazott polgármesteri és képviselői fenyegetések ellenére egy nyugodt és mindannyiunk számára kikapcsolódást nyújtó napot töltöttünk el Zamárdiban” – számol be a Migration Aid arról, hogy miként sikerült az afgán családdal a Balatonon töltött napjuk.

A Tündérliget nevű rekreációs projektről – amelynek már a sajtóközleménye is figyelemfelkeltő volt –, a menekültek helyzetéről a Migration Aid vezetője Siewert Andrást kérdeztük, az interjút lásd az augusztus 24-i lapszámunkban:

Siewert András, Migration Aid: „Elég cifra történetek keringenek”

Tábor lesz, a tranzitban viszont már nem dolgozhatnak.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.