Bruttó 2,4 millió az átlagbér a felcsúti labdarúgó csapatnál

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Belpol

A klub mögött működő társaság másfélmilliárdos veszteséggel zárta az előző évet. 

1,5 milliárdos veszteséggel zárta a 2022-es évet a Puskás Futball Kft. az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően – számolt be az Mfor. A felcsúti NBI-es focicsapat mögött működő társaság így nyolc év után veszteséget könyvelt el.

Az eredménybeszámolóból látszik, hogy a veszteség hátterében a bevételek megcsappanása áll. Értékesítésből származó bevételként 2,89 milliárdot könyveltek el a korábbi 4,8 milliárd után, az egyéb bevételek ugyanakkor a többszörösére emelkedtek: 199,5 millió után tavaly 784 millió folyt be a kasszába. Összességében negyedével zuhantak a bevételek a kft.-nél 2022-ben.

A bevételek zuhanása mellett a költségek viszont nem csökkentek. Az anyagi jellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra, a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra. 

 
A felcsúti játékosok örülnek a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzés tizenegyespárbaja után a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. A felcsúti csapat a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követő tizenegyespárbajt 5-4-re nyerte és ezzel továbbjutott
Fotó: Vasvári Tamás / MTI
 

Az átlagos létszám tavaly 96 fő volt, akik után 2,8 milliárdnyi bérköltséget számoltak el.

Az átlagbér így bruttó 2,4 millió forint volt tavaly

– igaz, az alkalmazottakat nem osztották meg sportolókra és egyéb alkalmazottakra, így ez az átlagbér a teljes létszámra vonatkozik, a takarítóktól kezdve az irodai munkatársakon át egészen a játékosokig. Egy év alatt egyébként az átlagbér 20 százalékkal emelkedett a társaságnál, 2021-ben még 2,072 millió forintra jött ki ez az érték, írja a gazdasági portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk