Budapest mellett Székesfehérváron mond beszédet Novák Katalin augusztus 20-án

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 17.

Belpol

A tisztavatás után leugrik gyorsan Székesfehérvárra koszorúzni egyet, de a Szent Jobb-körmenetre azért majd visszaér.

Novák Katalin államfő Budapesten és Székesfehérváron ünnepli augusztus 20-át, Szent István napját - adta ki a tájékoztatást a Sándor-palota a köztársasági elnök programjáról.

A tervek szerint Novák Katalin szombat reggel még Budapesten kezd, ahol 8 órakor részt vesz a budapesti KossA tisuth téren az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emlékezetére szervezett díszünnepségen. A zászlófelvonást követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtiszt-jelöltjeinek nyilvános tisztavatására kerül sor.

Ezután viszont máris indul Székesfehérvárra, ahol - a tájékoztató szerint 10 órakor - beszédet mond a Szent István téren. Az ünnepi kenyérszentelést követően Cser-Palkovics András polgármesterrel és Spányi Antal megyés püspökkel együtt Szent István király lovasszobrának megkoszorúzásán vesz részt.

Persze ez csak kitérő, a program szerint délután már vissza is jön a Sándor-palotába díjakat átadni, és persze a 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmenetet sem fogja kihagyni a Szent István Bazilikában.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk