Budapest továbbra is biztosítani fogja a fővárosi kulturális szférában dolgozóknak az eddigi jogaikat

  • narancs.hu
  • 2020. május 22.

Belpol

A kormány által megszavazott közalkalmazotti törvény ellenére is.

Annak ellenére, hogy a közalkalmazotti törvény friss módosítása megfosztotta a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit közalkalmazotti státuszuktól, a fővárosi intézményekben ezeken a területeken dolgozó 879 munkavállaló számára továbbra is biztosítottak lesznek a közalkalmazottival azonos jogok – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalára.

A főpolgármester azt közölte, hogy erről állapodtak meg Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős alpolgármester társaságában az intézmények vezetőivel és a Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével.

„Új kollektív szerződést fogunk létrehozni a számukra, illetve döntöttünk arról is, hogy a kulturális szférában dolgozók számára létrehozzuk a Budapest életpálya modellt.”

Mint ismert, a Fidesz-KDNP a hét elején szavazta meg Semjén Zsolt javaslatát, mely szerint megszüntették a kulturális szférában dolgozók közalkalmazotti státuszát.  Ez volt az a javaslat, amely a véleményezésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma a húsvéti hétvégét hagyta meg a Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete számára.

Figyelmébe ajánljuk