Csák János értelmiségiként, borászként, tévésztárként elismeri L. Simon Lászlót, de vezetőnek alkalmatlanak tartja

  • narancs.hu
  • 2023. november 6.

Belpol

Nem tudta betartatni a törvényt, mennie kellett. 

„A pályája elismerésre méltó mint lebegő értelmiségi, mint borász, mint népfőiskolavezető, mint tévésztár, de sajnálatos módon vezetőnek alkalmatlan. Aki nem tudja betartatni a törvényeket, alkalmatlan erre” – reagálta Csák János innovációs miniszter az Országgyűlésben, amikor L. Simon László menesztéséről kérdezték. 

A 444.hu cikke szerint Csák azt mondta, „mi lenne, ha az atomerőmű igazgatója válogatna a törvények között, hogy melyik törvényeket tartja be”. Azt is elmondta, a kormány hisz a hatalmi ágak elválasztásában, „mi a végrehajtói hatalom vagyunk”, és „ha valaki nekem azt mondja, hogy nem tudja betartatni a törvényt, nekem elég nehéz érzéseket okoz.”

 
D_MTZ20231106019
 
Csák János kulturális és innovációs miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 6-án.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

 

Mint ismert, a Mi Hazánk Mozgalom politikusának kezdeményezésére a közelmúltban kitiltották a 18 éven aluliakat a Magyar Nemzeti Múzeum World Press Photot kiállításáról, mert az a szélsőjobbos képviselő szerint sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt. Dúró szerint ezzel az a baj, hogy a tárlaton 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az „LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot”, emellett a „meleg idősotthont” ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg a látogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat. 

A Mi Hazánk Mozgalom akciója nyomán először kitiltották a 18 éven aluliakat a kiállításról. Majd mégis bemehettek a kiskorúak a tárlatra, mert bár tiltást jelző tábla és tájékoztatás volt az intézményben, a Magyar Nemzeti Múzeum senkitől nem kérheti el a személyi igazolványát. Ezt követően menesztette Csák János miniszter L. Simon László főigazgatót. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk