Csányi szerint már nem kell több stadion

 • narancs.hu
 • 2021.01.15 13:50

Belpol

Az MLSZ elnöke értékelte 2020-at.

Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, miután átesett a koronavírus-fertőzésen megtratotta beszámolóját a 2020-as év értékeléséről - írja a rangado.24.hu.

Csányi szerint a célokból már sok mindent megvalósítottak, bár vannak még fejlesztésre váró területek. Az MLSZ vezetés tíz éve indította el a futballfejlesztési programját, emlékeztetnek, így most alkalom nyílt az értékelésre. 

Csányi elmondta, hogy úgy ítélik meg, hogy elég sok mindent elvégeztünk abból a stratégiából, amit célul tűztek ki, de nyilván vannak olyan területek, ahol kevésbé voltak sikeresek. Hozzáteszi, hogy a kormánytámogatás nélkül nem ment volna.

Csányi szerint az infrastuktúra fejlesztésében ígérteket nemhogy teljesítették, de "túlteljesítették". 

"Megértem azokat, akik azt kritizálják, hogy túl sok invesztíció ment a sportba általában – nem csak a futballba –, mert lett volna helye máshol is. Másik oldalról viszont azt kell mondanom, nem arról van szó, hogy jött egy kormány, amely hirtelen felgyorsított egy folyamatot, hanem közel 30-40 éves stagnálást, leromlott infrastruktúrát kellett helyrehozni. Amit tíz év alatt elköltöttünk, azt 40 év alatt kellett volna folyamatosan rákölteni az állami sportingatlanokra, és akkor nem lett volna szükség ilyen invesztícióra” - mondta.

Hozzátette:

„folyamatban lévő nagyberuházások lezárása (például a Bozsik-stadion – a szerk.) után nincs szükség további stadionok építésére”.

 A jövőbeli tervekről és fejlesztendő területekről elmondta:

 •  a 2021/22-es bajnoki évadtól az NB I-ben is bevezeti az MLSZ a videobírót,
 • jelenleg nem gondolkodnak az NB I csapatlétszámának bővítésén,
 • Kiemelték, hogy nagy eredménynek tartják, hogy nemcsak az NB I, de az NB II és az NB III is részesedik a Szerencsejáték Zrt.-től származó, valamint a televíziós bevételekből.
 • Az MLSZ nagyjából 10 milliárd forint tartalékkal rendelkezik.
 • Csányi úgy érzi, a magyar labdarúgás elismertsége jelentősen megnőtt Európában, de a világban is.
 • Marco Rossi szövetségi kapitánnyalelégedettek, tervezik a szerződése meghosszabbítását.
 • Arra, hogy a magyar kormány 2021-re 120-ról 100 milliárd forintra csökkentette a hat labdajátékra fordítható összértékét, azt reagálta, hogy nem merült fel veszélyként a tao további vagy teljes lecsökkentése, így ettől nem tart.
 • Fejleszteni kellene még a sportszakember-képzés hatékonyságát és az  utánpótlásedzők képzését.
 • Csányi szerint javítani lehetne azon is, hogy túl sok olyan külföldi játszik Magyarországon, amilyen tudású magyart is lehet találni.

 

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

 • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

 • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

 • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

 • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.