Csányi szerint már nem kell több stadion

  • narancs.hu
  • 2021. január 15.

Belpol

Az MLSZ elnöke értékelte 2020-at.

Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, miután átesett a koronavírus-fertőzésen megtratotta beszámolóját a 2020-as év értékeléséről - írja a rangado.24.hu.

Csányi szerint a célokból már sok mindent megvalósítottak, bár vannak még fejlesztésre váró területek. Az MLSZ vezetés tíz éve indította el a futballfejlesztési programját, emlékeztetnek, így most alkalom nyílt az értékelésre. 

Csányi elmondta, hogy úgy ítélik meg, hogy elég sok mindent elvégeztünk abból a stratégiából, amit célul tűztek ki, de nyilván vannak olyan területek, ahol kevésbé voltak sikeresek. Hozzáteszi, hogy a kormánytámogatás nélkül nem ment volna.

Csányi szerint az infrastuktúra fejlesztésében ígérteket nemhogy teljesítették, de "túlteljesítették". 

"Megértem azokat, akik azt kritizálják, hogy túl sok invesztíció ment a sportba általában – nem csak a futballba –, mert lett volna helye máshol is. Másik oldalról viszont azt kell mondanom, nem arról van szó, hogy jött egy kormány, amely hirtelen felgyorsított egy folyamatot, hanem közel 30-40 éves stagnálást, leromlott infrastruktúrát kellett helyrehozni. Amit tíz év alatt elköltöttünk, azt 40 év alatt kellett volna folyamatosan rákölteni az állami sportingatlanokra, és akkor nem lett volna szükség ilyen invesztícióra” - mondta.

Hozzátette:

„folyamatban lévő nagyberuházások lezárása (például a Bozsik-stadion – a szerk.) után nincs szükség további stadionok építésére”.

 A jövőbeli tervekről és fejlesztendő területekről elmondta:

  •  a 2021/22-es bajnoki évadtól az NB I-ben is bevezeti az MLSZ a videobírót,
  • jelenleg nem gondolkodnak az NB I csapatlétszámának bővítésén,
  • Kiemelték, hogy nagy eredménynek tartják, hogy nemcsak az NB I, de az NB II és az NB III is részesedik a Szerencsejáték Zrt.-től származó, valamint a televíziós bevételekből.
  • Az MLSZ nagyjából 10 milliárd forint tartalékkal rendelkezik.
  • Csányi úgy érzi, a magyar labdarúgás elismertsége jelentősen megnőtt Európában, de a világban is.
  • Marco Rossi szövetségi kapitánnyalelégedettek, tervezik a szerződése meghosszabbítását.
  • Arra, hogy a magyar kormány 2021-re 120-ról 100 milliárd forintra csökkentette a hat labdajátékra fordítható összértékét, azt reagálta, hogy nem merült fel veszélyként a tao további vagy teljes lecsökkentése, így ettől nem tart.
  • Fejleszteni kellene még a sportszakember-képzés hatékonyságát és az  utánpótlásedzők képzését.
  • Csányi szerint javítani lehetne azon is, hogy túl sok olyan külföldi játszik Magyarországon, amilyen tudású magyart is lehet találni.

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.