Csendőrök biztosíthatják Orbán tusványosi beszédét

  • narancs.hu
  • 2023. július 20.

Belpol

Nacionalista szervezetek arra készülnek, hogy megzavarják a kormányfő beszédét. 

A Hargita megyei tanácselnök csendőri biztosítást kért a román belügyminisztériumtól, ugyanis attól tart, hogy megzavarhatják Orbán Viktor szombati tusványosi beszédét – írja a Maszol

A lap értesülései szerint az úzvölgyi temetőben akciózó szervezetek készülődhetnek arra, hogy ellátogatnak a beszédre.  „A törvénynek kell mindenek felett állnia, és minden állami szervnek be kell avatkoznia, hogy megállítsák ezeket az embereket, akik cirkuszt akarnak csinálni azért, hogy megjelenhessenek a sajtóban, akik gyűlöletet szítanak és semmibe veszik a törvényt” – fogalmazott Borboly Csaba. 

A 444.hu emlékeztet, hogy Tavaly Mihai Tîrnoveanu, a Calea Neamului (A Nemzet Útja) nevű nacionalista szervezet vezetője jelent meg Tusványoson Orbán Viktor beszéde közben egy molinóval, melyen az állt: „Van, ami örök: Erdély román föld”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk