Megbírságolta a Médiatanács a Hír FM-et, amiért az egyik műsorban kirekesztően beszéltek a melegekről

  • narancs.hu
  • 2023. július 20.

Belpol

200 ezer forint, valamint a jogsértés tényét is fel kell olvasniuk. 

Jogsértőnek ítélte a Hír FM betelefonálós műsorát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. 

A Médiatanács lakossági bejelentés alapján indított eljárást a Hír FM (korábban: Karc FM) rádió Paláver című műsorának február 25-én sugárzott epizódjában elhangzott kijelentések miatt.

A hatósági eljárás során a testület megállapította: 

a műsorvezető és a betelefonálók kijelentései is alkalmasak voltak arra, hogy a homoszexuálisokkal kapcsolatban kialakult sztereotípiákat felerősítsék, 

a velük szemben meglévő ellenérzést táplálják, ezért a műsorszámmal a médiaszolgáltató megsértette a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezést.

A Médiatanács 200 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Hír FM szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a Hír FM adásában és a televízió honlapjának nyitóoldalán is közzé kell tennie azt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk